תכנון פיננסי הוליסטי אישי

השירות שהיה שמור למשפחות העשירות עכשיו במרחק לחיצה
נשמח לעזור
בכל שאלה

כתבות אחרונות

בחירת מסלול השקעה – 5 טיפים חשובים

מסלול ההשקעה

עומדים לבצע השקעה? מתלבטים אם ההשקעות שביצעתם בעבר מתאימות לצרכים הפיננסיים שלכם בימים אלה? הכנו עבורכם מדריך קצר ובו כמה טיפים, שיעזרו לכם להחליט כיצד לבחור את מסלול ההשקעה שמתאים לכם.

לא משנה איך אתם משקיעים – בקרן השתלמות, בקופת גמל להשקעה, בפוליסת חיסכון או בכלי השקעה אחרים – לרשותכם עומדת הזכות לבחור במסלול ההשקעה שמתאים לכם. המסלולים נבדלים זה מזה במוצרים הפיננסים שמרכיבים אותם. ההבדל נועד לייצר אופציות השקעה ברמות סיכון משתנות. כלומר, לכל מסלול יש רמת סיכון אחרת. ככל שהסיכון גבוה יותר, כך התשואה הפוטנציאלית גבוהה יותר. מסלולים בסיכון גבוה מכילים בדרך כלל אחוז גבוה יותר של מניות, בהשוואה למוצרים בטוחים יותר כמו אג"ח ממשלתי. מצד שני, כמובן, גם הסיכוי להפסד במסלולים אלה גבוה יותר. אז איך מחליטים? הנה כמה נקודות שחשוב לקחת בחשבון לפני שבוחרים.

1. זמינות הכסף – אם אתם מעריכים שתהיו זקוקים לכסף בתקופה הקרובה, למשל לצורך רכישת מכונית, עריכת אירוע משפחתי גדול או כהון עצמי למשכנתא – עדיף לבחור במסלול שיש בו רמת סיכון נמוכה.

2. גיל – ככל שאתם צעירים יותר, כך רמת הסיכון שאתם יכולים להרשות לעצמכם גדולה יותר. למעשה, ברירת המחדל של המסלולים נקבעת בראש ובראשונה בהתאם לגיל. בדרך כלל, מקובל להתחיל את ההשקעות בגילים צעירים ברמות סיכון גבוהות, ולהפחית אותן בחלוף השנים וככל שאתם מתקרבים לגילי הפרישה מעבודה.

3. מצב משפחתי / בריאותי – למרות שפרמטר הגיל הוא החשוב מכל בדרך כלל, אם יש לכם או לקרובי משפחתכם בעיה רפואית יוצאת דופן, ייתכן שעליכם לקחת אותה בחשבון ולהעדיף מסלול בסיכון נמוך יותר מהמקובל, גם בגיל צעיר.

4. השקעות אחרות – כשאתם בוחרים מסלול בהשקעה כלשהי, חשוב לקחת בחשבון גם את ההשקעות האחרות שיש לכם – לטווח הקצר / הבינוני / הארוך. ניהול פיננסי נכון צריך לאזן את הסיכונים, בכלל החסכונות וההשקעות שלכם. אם יש לכם לדוגמה השקעות רבות במסלולים בסיכון נמוך, ואתם פותחים השקעה חדשה, כדאי לשקול לבחור במסלול בסיכון גבוה יותר.

5. מעקב שוטף – חשוב לזכור, ברוב המקרים, אתם יכולים לשנות מסלול גם לאחר שביצעתם את הבחירה. אם חל שינוי במצבכם האישי/משפחתי/פיננסי, אתם יכולים לשנות מסלול, בדרך כלל גם ללא שהשינוי יהיה כרוך בתשלום מס על הרווחים. כמו כן, אם ביצועי חברת ההשקעות שלכם אינם טובים דיים לטעמכם, או שדמי ניהול גבוהים מדי, אתם יכולים לבדוק אפשרות לעבור לחברה אחרת.

*אין לראות בכתבה משום ייעוץ השקעות, המלצה או חוות דעת ביחס לכדאיות השקעה במוצרים פיננסיים מכל מין וסוג שהם או להוות תחליף לייעוץ אישי, המותאם לצרכי הלקוח.

האם אתה זכאי להטבת המס?
בחר את קבוצת גילך
לבצע בדיקה

הגעת עד לכאן? כבר ניצחת!

זה הזמן להשאיר פרטים שאחד המומחים שלנו יוכל לחזור אליך >