לאחר העליות בשווקים בחודש יולי, קיוו המשקיעים והחוסכים להמשכיות גם בחודש אוגוסט, אבל התקוות נכזבו. הטלטלה בכלכלה העולמית, בשל השפעות הקורונה, המלחמה באוקראינה, האינפלציה המשתוללת והעלאות הריבית – גררו את רוב השווקים לירידות, ואת תיקי ההשקעות להפסדים.
בגזרת המניות – בארצות הברית ובאירופה נרשמו ירידות של 4-5% במדדים העיקריים בבורסות. בישראל, תמונת המצב הייתה חיובית יחסית בחודש אוגוסט, ומרבית המדדים בבורסות סיימו את החודש בעליות, לא מעט בזכות מניות הבנקים שהציגו רווחים מרשימים. העליות במדדים בישראל הגנו חלקית על המשקיעים המקומיים, שמצבם משופר יחסית לחוסכים במדינות רבות בעולם, שנפגעו יותר.
בגזרת אגרות החוב, שמשפיעות גם הן בצורה משמעותית על תיקי ההשקעות, נרשמו גם כן ירידות באוגוסט – גם בעולם וגם בישראל.
בקרנות ההשתלמות, במסלול הכללי, הירידות בחודש אוגוסט נעו בין כחצי אחוז (אנליסט), עד לאחוז וחצי (אלטשולר שחם). הירידות הנמוכות יותר נרשמו אצל בתי השקעות שהתמקדו יותר בישראל, בה המצב הכלכלי ותוצאות הבורסות היו טובות יותר. שיעור הירידות במסלול הזה מתחילת השנה נע סביב 4.5% עד 9%. במסלול המנייתי, שחשוף יותר לבורסות, הירידות בחודש אוגוסט היו חדות יותר ונעו סביב 2-3%.
בקופות הגמל, נרשמה בממוצע ירידה של כ-1.2%. כאשר גם כאן, באנליסט רשמו את התשואה הטובה ביותר, ובאלטשולר שחם את הגרועה ביותר.
בקרנות הפנסיה, שחשופות פחות לשווקי המניות, הירידות היו נמוכות בהרבה, והן עמדו, במסלול לבני 60 ומעלה, על שיעור של 0.3% עד 0.7%.
על פי ההערכות, גם בחודש ספטמבר יירשמו ירידות – בשל המגמות השליליות בבורסות בעולם.
ומה יכולים המשקיעים לעשות? אם אתם זקוקים לכסף באופן מידי, ייתכן ששווה לכם לשקול לעבור למסלולי השקעה מסוכנים פחות. בחיסכון לטווח ארוך, ההמלצה היא להיאזר בסבלנות, שכן לאורך שנים רבות, התשואה בהשקעות הוכיחה את עצמה כמשתלמת. עם זאת, תמיד מומלץ לבדוק אם התנאים שאתם מקבלים, ובעיקר דמי הניהול, הם הטובים ביותר שניתן, ולהשוות בין החברות השונות, כדי להיות בטוחים שאתם בידיים הטובות ביותר שאפשר.
לחצו ובדקו את התאמתכם לשירות
*אין לראות בכתבה משום ייעוץ השקעות, המלצה או חוות דעת ביחס לכדאיות השקעה במוצרים פיננסיים מכל מין וסוג שהם או להוות תחליף לייעוץ אישי, המותאם לצרכי הלקוח.